Headless
e-commerce till din nya webbshop

Vill du arbeta med e-commerce som är lätt att hantera? I så fall är en headless e-commerce bland det lättaste och säkraste sättet för dig som har hantera många produkter att visa upp. I en e-commerce är det viktigt att lägga in snygga bilder, rätt produktinformation och koppla ihop olika sociala medier. Limeloop är experter på headless e-commerce och är nyfikna på hur just du vill ha din e-commerce när det kommer till tilltal, profil och marknadsföring.

Form 41

Vad är en headless e-commerce?

Headless är kanske inte det mest ultimata ordet för att förklara vilken slags e-commerce det handlar om, men istället för headless kan man även kalla det för en CMS-oberoende e-commerce platform. Även om det låter obegripligt kan man förklara det med att man bygger sin e-commerce på API:er och koder, som 1) kommer ihåg den information som du har lagt upp och som, 2) låter informationen anpassas efter det beteende som dina besökare uppvisar.

Samarbeten

Varför välja en headless e-commerce?

Med en headless e-commerce kan du:

● Uppdatera information på alla de kanaler som du använder i din webshop och att den informationen följer med oavsett var i webshopen du lägger in den.
● Möjlighet att välja de applikationer som passar dig bäst
● Anpassa hela e-handeln efter dina behov
● Komma igång med din webshop på en gång och behöver inte vänta på att allt ska finnas på plats.
För dig som ska administrera din webbshop blir allting enklare. Med en headless e-commerce får du en webbshop som är säker och som utvecklas i takt med att du uppdaterar din webbshop med fler funktioner, sidor och bilder och som inte är låst till ett enda frontend-gränssnitt.

Med hjälp av API:er kan du lägga till oändligt med tjänster, tillägg, texter och bilder utan att besökarna påverkas negativt på något sätt. Vi lägger in API:er och koder som gör det lättare för dig som ska administrera webbshopen. Du kan då ändra bilder och information på ett enda ställe. Detta för att förenkla ditt arbete när du gör ändringar i din e-commerce.

API är en förkortning för Application Program Interface, vilket är ett slags protokoll som kan “kommunicera” och som ger information från det som en besökare gör till vad webshopen ska visa upp.

Vi underlättar för dig som ska arbeta med webbshopen

Med en headless e-commerce gör vi det lätt för vem som helst att administrera din webbshop. Innan du lanserar din webbshop säkerställer vi att Google Analytics är implementerat och du kan tagga upp din e-handel, vars kod hjälper dig att mäta dina besökares beteende, om de köper och vad de köper i din webbshop.

Utöver det är det också viktigt att ha ett tillräckligt stort serverutrymme som innehåller information, bilder och eventuella filmer. En bra server kännetecknas bland annat med att din hemsida och webbshop är snabb. Din hemsidas hastighet är nämligen jätteviktig, inte bara för att behålla dina besökare på sidan, utan för att Google rankar hastighet som en viktig faktor för att man ska få synas högt upp på deras sökresultatssida. Din webbshop kommer antingen att ranka högt, eller lågt. De allra flesta webbshoppar ska kunna hantera stora mängder data, utan att det ska påverka hastigheten. Självklart krävs det en hel del tekniska förutsättningar för det. En webbshop som byggs som en headless e-commerce blir det lättare att hantera stora mängder information, bilder och texter, det sväller lätt i takt med att du lägger till fler produkter.

 

 

Om oss på Limeloop

Limeloop består av åtta fantastiska kreatörer, webbutvecklare och designers som bygger webbshoppar som innehåller information och alla bilder som du önskar ha i din e-handel. Vi arbetar alltid noggrant, med kvalitet, kompetens och nyfikenhet på vad du vill förmedla och hur du vill förmedla din webbshop. Tillsammans med dig vill vi hjälpa dig att nå dina framtida mål, öka möjligheten till försäljning av produkterna och tjänsterna på din webbshop.

För att vi ska lyckas med din webbshop behöver vi veta mer om ditt företag, om du har en grafisk profil, bilder och texter. Om du vill ha en webbshop som ska leda dina besökare rätt, tar vi fram en struktur på din webbshop som leder dem rätt. Anlitar du oss så ser vi till att bygga din webbshop, implementera rätt funktioner och optimera informationsarkitekturen på hela din webbshop. Så ta kontakt när du behöver en webbyrå i Stockholm som hjälper dig ta fram en webbshop med headless e-commerce!

Form 2

En helhetslösning

Är ni inte ute efter en helhetslösning från start till mål? Inga problem! Till oss kan ni även vända er om ni enbart behöver hjälp med:

  • Utveckling enligt färdig design

  • Digital design UX/UI

  • Vidareutveckling av befintlig webbplats

  • Digital marknadsföring på Sociala Medier

  • Support- & underhåll

  • m.m.

Låter det som något för er?
Hör av er så berättar vi mer!

Skapad i Stockholm © Limeloop AB
2024